تخلفات رایج سالن های زیبایی
اکثر سالن های زیبایی برای جذب مشتری بیشتر و افزایش درآمد، سمت خدمات و کارهایی می روند که تخصص کافی در آن را ندارند و از همه مهم تر مجوز و مدارک لازم را هم نگرفته اند. که در ادامه این مبحث شما را با تخلفات سالن های زیبایی آشنا خواهیم کرد.
خدمات غیرمجاز سالن های زیبایی
بر اساس بخشنامههای تخلفات صنفی صادرشده، آرایشگاهها فقط باید در حوزه آرایشی به بانوان خدماتی را ارائه کنند، اما متأسفانه این روزها شاهد ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، همچون تاتو و تزریق ژل و بوتاکس در آرایشگاهها هستیم. آرایشگاههای زنانه باید فقط آرایشگاه باشند.
اما بسیاری از آنها اکنون هم آرایشگاه هستند، هم مزون لباس و هم کلینیک زیبایی. بعضی از آن ها حتی برای مشتریانشان فال و دعانویسی می کنند. این ها فقط نمونههایی از تخلفاتی است که بعضی آرایشگاههای زنانه در کنار فعالیت اصلیشان انجام میدهند.

انواع تخلفات سالن های زیبایی
به طور کلی آرایشگاههای زنانه 2 گونه تخلف تقسیم بندی می شوند:
-
تخلفات صنفی
تخلفات صنفی شامل گرانفروشی، ارائه خدمات بدون کیفیت درج نکردن فهرست قیمت خدمات در آرایشگاه یا ارائه خدماتی پایینتر از ارزشی واقعی است. مثلا خدماتی را انجام میدهند و مبلغ 500 هزار ریال دریافت میکنند، در حالی که ارزش و کیفیت خدمات آنها کمتر از این مبلغ است، تخلفات صنفی با نظارت بازرسان اصناف بررسی و گزارش میشود
- تخلفات بهداشتی
تخلفات بهداشتی قبلا به صورت جداگانه و با استناد به مقررات قانون تعزیرات حکومتی مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیدگی میشد، ولی اکنون با استناد به مقررات قانون نظام صنفی به تخلفات صنفی رسیدگی میشود. این نحوه رسیدگی کافی به نظر نمیرسد و بر تخلفات بهداشتی باید به صورت تفکیکشده نظارت و رسیدگی شود.
بازرسان بهداشتی مربوط که از بانوان هستند، مرتبا به آرایشگاههای متخلف سرکشی میکنند و بازرسی و نظارت کامل را انجام میدهند و تخلفات انجامشده را گزارش میدهند.
تمامی بازرسان نتیجه حاصل از بازرسی را حسب مورد به اداره صنعت، معدن و تجارت، اتحادیههای صنفی یا ادارات تعزیرات حکومتی ارائه میکنند. اداره تعزیرات هم به تمامی تخلفات و شکایات احتمالی بر اساس صلاحیتهای قانونی رسیدگی میکند.
بازرسی سالن های زیبایی توسط چه کسانی انجام می شوند؟
صدور حکم و بازرسی از آرایشگاه های زنانه توسط قضات زن صورت می گیرد. این قاضیان به طور سر زده به آرایشگاه می روند. این نوع بازرسی ها زمانی انجام می شود که تخلفی صورت گرفته باشد و مردم تخلفاتی را به این مراکز گزارش داده باشند.
در این موارد، در صورتی که امکان مصالحه بین طرفین وجود داشته باشد، پرونده ختم می شود. اما اگر تخلف برای قاضی محرز نباشد، اقدامات قانونی انجام و پرونده برای کارشناسی به اتحادیه مورد نظر ارجاع داده می شود.
اگر اقدامات آرایشگاه منجر به وقوع جرم شود، پرونده به دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 19 ارجاع داده می شود. به عنوان مثال، در مواردی که به شاکی ضرر جسمی رسیده باشد، به دادن دیه منجر خواهد شد.
مجازات سالن های زیبایی
سالن های زیبایی بسته به نوع تخلفی که انجام داده اند مجازات می شوند، پرداخت جزای نقدی، ابطال پروانه صنفی آرایشگاه، تعطیل موقت آرایشگاه و نصب پارچه تخلف صنفی، و مجازات هایی در این زمینه، برای تخلفات صنفی آرایشگاه ها در نظر گرفته شده است.
توجه داشته باشید که در صورت دخالت غیر مجاز آرایشگاه زنانه در امور پزشکی، ممکن است با دستور بازپرس ویژه جرایم پزشکی، نسبت به پلمپ آرایشگاه نیز اقدام شود.
تبلیغ خلاف واقع، نیز تخلف به حساب می آید. یعنی یک آرایشگاه تبلیغ کاری را بکند که قادر به انجام دادن آن نیست. منتشر کردن عکس مشتریان بدون اجازه خود شخص جرم است، اما اگر با رضایت مشتری آلبومی از عکس آنها تهیه شده باشد، به علت این که مخاطبان خانم هستند، از نظر قانونی مشکلی ندارد.
انجام دادن خدماتی که منجر به آسیب شود، مثلاً در مواردی که رنگ مو و دکلره کردن موجب ریزش موها و سوختگی شود، فرد می تواند شکایت کند و بابت آن دیه دریافت کند. دریافت دیه مو بسته به آسیبی که به آن وارد شده است، محاسبه می شود.
سازمان تعزیرات چه سالن هایی را پلمپ نمیکند؟
بسیاری از آرایشگاه ها مجوز و پروانه ندارند و به صورت غیر قانونی مشغول فعالیت هستند. به دلیل نداشتن پروانه این محل ها، تعزیرات نمی تواند آنها را پلمب کند و درباره این آرایشگاه ها بلاتکلیف است. بسیاری از این آرایشگاه ها در خانه هستند و به همین دلیل شناسایی آنها کار ساده ای نیست.
جالب است بدانید که بیشترین اقدامات در بازرسی از آرایشگاه های زنانه جنبه آموزشی دارد و تلاش بر این است که متصدیان این شغل راهنمایی های لازم را به دست آورند. در موارد محرز بودن تخلف نیز اقدامات در چهارچوب قانون صورت می گیرد.
در گذشته، قانون حدود صنفی وجود داشت و آرایشگاه های زنانه نمی توانستند در فاصله کمتر از 100 تا500 متر احداث شوند. اما این قانون امروز وجود ندارد و از این نظر واحدهای صنفی محدودیتی ندارند. احداث آرایشگاه بر اساس کشش منطقه و جذب مشتری امکان پذیر شده است.
نحوه دریافت مجوز سالن های زیبایی
یکی از دلایل بازرسی از آرایشگاه های زنانه داشتن مجوز است. این کار در ابتدای امر به کسب مجوز نیاز دارد. متقاضیان این شغل باید برای دریافت گواهی عدم سوء پیشینه و بهداشت فردی نیز اقدام کنند.
بعد از آن با مراجعه به اتحادیه برای خود تشکیل پرونده بدهند. مشخصات متقاضی و محل انتخابی برای تأیید به اداره اماکن ارسال می شود. زمانی که اداره اماکن تأییدات لازم را انجام دهد، متقاضی می تواند به اداره بهداشت و سلامت مراجعه کند. بعد از تأیید توسط این اداره، می تواند به اتاق اصناف برود.
در اتاق اصناف متقاضیان باید در کلاس های آموزش که با هدف یاد دادن طرز درست برخورد کردن با مشتری و آرایشگری برگزار می شود شرکت کنند. به این ترتیب، می توانند از اتاق اصناف تأییدیه لازم را دریافت کنند. وقتی همه تأییدیه ها گرفته شدند و اتحادیه درخواست متقاضی را پذیرفت، محل آرایشگاه نیز باید مورد تأیید واقع شود. بعد از طی کردن این مراحل است که مجوز صادر خواهد شد.
10 خدمات مجاز در سالن های زیبایی
- شینیون
- کوتاهی مو
- اصلاح صورت
- کاشت ناخن
- کاشت مژه
- رنگ و مش
- کراتین
- میکاپ
- بافت مو
- حنا بدن
در صورت دریافت مجوز از وزارت بهداشت می توانند کار اپیلاسیون،تاتو صورت و بدن و پاکسازی پوست را به صورت تخصصی نیز انجام داد. این خدمات باید توسط افراد متخصص و دارای کارت بهداشت انجام شوند. که شما با رعایت نکات اولیه و با داشتن مدارک های لازم میتوانید به صورت کاملا قانونی و اصولی بدون نگرانی سالن زیبایی خودتان را راه اندازی کنید. مرکز بیزینس کوچینگ آلفا تنها مرکز تخصصی مشاوره به سالن های زیبایی در ایران هستش که در این مسیر برای رسیدن به موفقیت همیشه همراه شما بانوان زیبایی آفرین است.
آخرین نظرات